Tuesday, 22 January 2013

ayat-ayat cinta/mutiara kata cinta/ : madah cinta


cinta itu misteri.tidak berbentuk tapi di cari,tidak wujud,tidak bernyawa,tidak tajam tapi mampu melukai,tidak mekar tapi wangi.

cinta bukan seperti sekuntum bunga,mekarnya tak lama,layuna tiada makna,cinta sejati mekar selanya.
cinta tidak berupa satu sama lain,tetapi memandang ke luar bersama ke arah yang sama.


setiap orang punya rasa cinta,tapi tak semua orang dapat merasai cinta.setiap orang pernah bercinta.tapi tak semua mampu mengecapi bahagia.


jika kehilangan cinta pasti ada alasan di sebaliknya.alasan yang kadang-kaddang sukaruntuk dimengertikan.namun percayalah bahawa ketika dia mengambil sesuatu,telah dia mempersiapkan sesuatu yang lebih baik untuk diberikan.


sangatlah menyakitkan mencintai sseeorang,tetapi tidak dicintai olehnya.tetapi lebih indah adalah menyayanginya tanpa mengharapkan sesuatu perasaan apapun darinya.


kebahagiaan ada untuk mereka yang menangis,mereka yang telah disakiti,mereka yang telah mencari dantelah mencuba kerana merekalah yang biasa menghargai betapa pentingnya orang yang telah menyentuh kehidupan mereka.


cinta itu jelas indah,walaupun disisi lain juga menyakitkan.kerana itu kita harus belajar menikmati sisi keindahannya.


cinta adalah ketika kamu menitikkan air mata,tetapi masih peduli terhadapnya.
cinta adalah ketika dia tidak mempedulikanmu,kamu masih menunngunya dengan setia.
cinta adalah ketika dia mulai mencintai orang lain dan kamu masih bisa tersenyum berkata,"Aku turut berbahagia untukmu"


mungkin benar tatkala kita kehilangan barulah kita menyedari.mungkin benarsaat kita terluka barulah kita mengerti.mungkin benar bila kita rasakan rindu yang sangat dalam barulah kita tahu seberapa besar makna dan erti seseorang bagi kita.


cinta,jika anda memilikinya,anda tidak memerlukan sesuatu pun yang lain.dan jika anda tidak memilikinya,apa pun yang lain yang anda miliki tidak banyak bererti.


cinta itu aneh.sukar untuk ditafsirkan.datangnyabukan dari paksaan,perginya pula tanpa kerelaan.cinta itu penuh mesra dengan kasih sayang.ianya perlu dibelai dengan kelembutan bagi menyerikan lagi keindahannya.kekasaran boleh mencipta sebuah perpisahan


khas untuk c dia yang d cintai .. :'(

No comments:

Post a Comment