Tuesday, 14 May 2013

Wednesday, 8 May 2013

assalammualaikum .. :')

seperti hari2 yg sudah .. x ada apa dalam fikiran selain dia. huh ! me rindu dia sangat ..
 hope dia rasa sama .. dekat 1 month we gaduh always tak kesefahaman .. huhu  ,
tapi gaduh mcm mana pun hasrat untuk meninggal kan dia langsung x ada .. tapi me takut dia dah ubah fikiran .. huhu so sad :'(

   kami dah jarang sangat kontek , no kol n no sms ..
now khabar dia pun me x tau ... arghhh risaw ler :'(
 
#untuk masa skarng tak nak dulu ganggu coz dia tgh exame slama 2 week ne .. sampai 15hb kot kalau x silap ,
    cinta aku sangat kuat untuk nya .. huhu knapa begitu ?
     memang dia lah jodohku ? arhhh syg dia sangat2 ..  TOLONG JANGAN PERGI DARI HIDUP KU :(

habis je exame on 5hb bulan 6 dia balik sabah .. huhu
me nak jumpa dia nak sharing semua hal n semua benda dengan dia.. coz banyak tanda tanya kat kepala ne  .. huhu fening2 ..

korang mesti nak tau sape yg me maksudkan ne ?


ok SITI NURATIKAH BINTI AHMAD huhu me syg dia sangt2 :)

Tuesday, 22 January 2013

ayat-ayat cinta/mutiara kata cinta/ : madah cinta


cinta itu misteri.tidak berbentuk tapi di cari,tidak wujud,tidak bernyawa,tidak tajam tapi mampu melukai,tidak mekar tapi wangi.

cinta bukan seperti sekuntum bunga,mekarnya tak lama,layuna tiada makna,cinta sejati mekar selanya.
cinta tidak berupa satu sama lain,tetapi memandang ke luar bersama ke arah yang sama.


setiap orang punya rasa cinta,tapi tak semua orang dapat merasai cinta.setiap orang pernah bercinta.tapi tak semua mampu mengecapi bahagia.


jika kehilangan cinta pasti ada alasan di sebaliknya.alasan yang kadang-kaddang sukaruntuk dimengertikan.namun percayalah bahawa ketika dia mengambil sesuatu,telah dia mempersiapkan sesuatu yang lebih baik untuk diberikan.


sangatlah menyakitkan mencintai sseeorang,tetapi tidak dicintai olehnya.tetapi lebih indah adalah menyayanginya tanpa mengharapkan sesuatu perasaan apapun darinya.


kebahagiaan ada untuk mereka yang menangis,mereka yang telah disakiti,mereka yang telah mencari dantelah mencuba kerana merekalah yang biasa menghargai betapa pentingnya orang yang telah menyentuh kehidupan mereka.


cinta itu jelas indah,walaupun disisi lain juga menyakitkan.kerana itu kita harus belajar menikmati sisi keindahannya.


cinta adalah ketika kamu menitikkan air mata,tetapi masih peduli terhadapnya.
cinta adalah ketika dia tidak mempedulikanmu,kamu masih menunngunya dengan setia.
cinta adalah ketika dia mulai mencintai orang lain dan kamu masih bisa tersenyum berkata,"Aku turut berbahagia untukmu"


mungkin benar tatkala kita kehilangan barulah kita menyedari.mungkin benarsaat kita terluka barulah kita mengerti.mungkin benar bila kita rasakan rindu yang sangat dalam barulah kita tahu seberapa besar makna dan erti seseorang bagi kita.


cinta,jika anda memilikinya,anda tidak memerlukan sesuatu pun yang lain.dan jika anda tidak memilikinya,apa pun yang lain yang anda miliki tidak banyak bererti.


cinta itu aneh.sukar untuk ditafsirkan.datangnyabukan dari paksaan,perginya pula tanpa kerelaan.cinta itu penuh mesra dengan kasih sayang.ianya perlu dibelai dengan kelembutan bagi menyerikan lagi keindahannya.kekasaran boleh mencipta sebuah perpisahan


khas untuk c dia yang d cintai .. :'(

Saturday, 26 November 2011

p0st ntuk happy2x jer.. hhe~

wah~'' bosan lah ne mlm.. asyik2x dok on9 jerk,, hhu~!

so nak sharing something tpi tax taw plax nk sharing ape erk..,, hhe3
ape2x pun thanks yer coz ade gax yg sudi view blog sye ne,,
                              biar pown ia sngt lah membosan kan,, hik3x (merendah diri) :P

yg penting happy2x slalu k.. :) >_^
bye2x

Sunday, 20 November 2011

pOst yg Tk prnaH sudh.. nge~

today is monday.. wah ~! penat plus ngantuk . .. nge~ p kuliah lust2x tk jdi lah plax trs dgntikn p lwatn Eon  kunun HAVE practical  lalaa~ dh lah penat ,, ngantuk lae,, huh~! tpi tkper dh nma nyer study kn,, hehe~ akur jelah..
aku ada lah aku!  n dia ada lah dea!.. HAHAX aper kena mengena.. ;P

okeh!~  2 je kot nk share.. hhe~

bye3x..

Saturday, 19 November 2011

p/s :tak der keje@bored..

sunday day,, wah ! so bored lah,, do no what want 2 do.. nge..! btw just on9 jer,, hhe~ nak citer sal ape erk.. lalalaaa~

tgh fikiR . ?!?!

men fb bored dah~ dok men skype pown bored gak,, er tax ramai yg on9 ,, nge!
p/s : sesape ader acount skype tue add lh sye erk,, hhe~ skype nme .. izzsabri .. if sudi larh..

tue je kot nk share story . ;P
bye..

Wednesday, 25 May 2011

izz sabri


actualy my name is izz sabri haha... but actualy people call me muntit never mine lh.. (^_^)



desir pasir di padang tandus,
segersang pemikiran hati,
terkisah ku diantara,
cinta yang rumit,
      bila keyakinanku datang
      kasih bukan sekadar cinta
      pengorbanan cinta yang agung
      kupertaruhkan
maafkan bila ku tak sempurna
cinta ini tak mungkin kucegah
ayat-ayat cinta bercerita
cinta kupadamu
      bila bahagia mulai menyentuh
      seakan kubisa hidup lebih lama
      namun harus kutinggalkan cinta
      ketika ku bersujud






enjoy with my blog